Betonvloer vlinderen

Vlinderen van uw vloer - Hoe werkt vlinderen en wat is het nut

Een betonvloer vlinderen kun pas je doen als het beton hard genoeg is om er op te lopen.  Dan wordt met een vlindermachine de bovenste laag van het beton los geschuurd. Bako Betonservice vlindert met diverse machine's.

Wanneer de vloer is los geschuurd kan er indien gewenst begonnen worden met het instrooien van de slijtlaag. Dit wordt heel zorgvuldig gestrooid, zodat er geen hopen op de vloer liggen. Dan wordt met de vlindermachine de slijtlaag ingedraaid. Als de betonvloer droog genoeg is beginnen wij met het polijsten. De betonvloer wordt zo vaak gevlinderd totdat de toplaag glad en gesloten is. De vloer heeft nu een zeer harde toplaag gekregen. Deze toplaag is zeer slijtvast en dus duurzaam.

Er zijn verschillende soorten slijtvaste korrels die in verschillende hardheidsklassen worden ingedeeld. De afwerking en de slijtvastheid van een vloer kunnen wij in hoge mate beïnvloeden. Alle slijtvaste korrels worden vermengd met cement zodat deze zeer goed aan de betonvloer hechten. De strooilaag kan ook worden voorzien van een kleurstof, zodat op een goedkope manier een kleur voor de vloer verkregen wordt. De vloer wordt niet zo strak als een coating maar wel natuurlijk en hechtvast. De vloer moet dan wel worden nabehandeld met een was of blanke coating om vervuiling tegen te gaan. Voor advies neemt u vrijblijvend contact met Bako Betonservice op.